Chia mag


Erről a különleges magról már sokat hallottam viszont soha nem próbáltam ki mert nagyon drágállottam (200 g kb 700 ft). Egyik nap anyukám haza alított egy kis tasaknyi chiával és mondta, hogy próbáljam ki mert nagyon egészséges.  Viszont nem nagyon tudtam, hogy pontosan, hogy is kell fogyasztani ezt az apró kis magot. Google a barátod így hát el is kezdtem kutatni. Nagyon meglepő volt számomra, ha szinte mindenbe lehet rakni ugyanis magának a magnak semmi íze, nincs. Olvastam, hogy sokan salátára rakják, vagy éppen turmixokat sűrítenek vele. Igen sűrítenek, ugyanis ha a chia mag vízzel érintkezik, akkor feldagad és ez által sűrűbb lesz tőle az italunk. Így is jön létra a Chia puding. Ha a mag aránya nagyobb, mint a folyadéké (ebben az esetben a tejé) akkor puding állagú lesz. Nézzük is, hogy hogyan is készíthetjük el ezt a roppant egyszerű egészséges nasit:

1, Első lépés hogy kimérjünk 15 g Chia magot  és 100 ml tejet

2, Ezeket összeöntsük és elkeverjük.

3, Rakjuk be a hűtőbe és kb 1 óra múlva keverjük ár még egyszer. Így csomómentes lesz és gyorsabban fel fog dagadni. 3-4 óra múlva lehet már fogyasztani is (tipp: a legjobb, ha egy egész napot állni had játok)

4,Tálaljátok ízlés szerint gyümölcsökkel, magokkal vagy cukormentes lekvárokkal. (Nekem legjobban eperrel ízlett de soka ajánlják mangóval)

 

 

Így a végére gondoltam írok egy kicsit arról is hogy pontosan mire jó ez a mag.

Javítja a szív egészségét, immunerősítő, Egészséges ép bőr haj és köröm, fogyást segíti, kiegyensúlyozza a vércukorszintet.

Talán ezek közül a legérdekesebb a fogyás lehet, hogy ez a kis magocska, hogyan tudd segíteni a fogyásban. Erre a válasz roppant egyszerű. Már beszéltem arról, hogy ha a magok vízzel érintkeznek, akkor megdagadnak. Nos, ezt képzeljük el a beleinkben (tudom nem túl guszta de na) Ahogy lenyelünk egy adag chia magot az megdagad a beleinkben és ezáltal teltség érzetett ad nekünk. Saját tapasztalatból mondom 15 g Chia mag nekem elég vacsorára és utána egyáltalán nem vagyok éhes.

Remélem tudtam segíteni :)

Lau

https://justamoment.blogstar.hu/./pages/justamoment/contents/blog/29373/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?