Neked kis dolog , nekik nagy


Belegondoltál már abba milyen éhesen lefeküdni? Küzdeni a rákkal? Egy műtét előtt azon törni a fejed honnan lesz elég vér? Nézni a kistesód hogy ül az ágyon és nincs mivel játszania? Valós problémák melyekről próbálunk nem tudomást venni pedig tudjuk hogy emberek milliói küzdenek velük nap mint nap. Azonban van lehetőségünk segíteni , ezek a kis dolgok valakinek nagyon nagy örömet tudnak okozni. Lehetőségeinkhez mérten számtalan segítségnyújtási forma közül választhatunk.

Neked egy tincs,nekik nagy kincs

A gyermekek kemoterápiás és sugárkezelésének egyik mellékhatásaként a kis betegek szinte kivétel nélkül elveszítik hajkoronájukat. Ismert előttünk a kopaszság lélekromboló hatása. Parókakészítéséhez bármilyen eredeti színű (nem festett), ősz vagy szőkített haj felhasználható, mely minimum 30 cm hosszú. Fontos, hogy a levágott copfok, tincsek a hajtőnél legyenek összegumizva.

A felajánlott tincseket személyesen vagy postai úton lehet eljuttatni az alapítványnak az alábbi címre:

Gyermekrák Alapítvány

1084 Budapest, Rákóczi tér 10.

Tel: 06-1-217-1034

Személyes leadáshoz a nyitvatartási időnk: hétfő-csütörtök 8-16 óráig, pénteken 8-15 óráig

Személyes tapasztalatból mondom hogy fájó megválni az évek óta gondosan növesztett hajtól de egy jó ügy érdekében megéri hisz nekünk nincs akkora szükségünk rá mint nekik és egyébként is kezd divatba jönni a rövidebb haj.

Véradás

Időnként minden városban hirdetnek véradást melyeken érdemes megjelenni hisz azon kívül hogy máson segítünk vele a saját egészségügyi állapotunknak is jót tesz.

Kizárólag 18 év felett!

Játék / ruha / tárgyi adomány

Számtalan szervezet fogad szívesen adományokat magánszemélyektől, minden apróságot szívesen fogadnak

jó minőségű gyermek és felnőtt ruhát, cipőt, - takarót, ágyneműt, plédet, bútort, - könyvet, újságot, játékot, készségfejlesztő dolgokat, - egyéb jól működő, a rászorulók részére segítséget nyújtó, még használható dolgokat...

Ezerféleképpen segíthetünk embertársainkon ha elszánjuk magunkat.

Nemcsak az itt felsorolt lehetőségek léteznek, segíteni a mindennapokban is lehet. Pár kifli egy éhező embernek, egy kis apró az aluljáróban és még sorolhatnám.

Egy bizonyos életkor után már nem az a fontos, hogy nekünk kik segítenek, hanem az, hogy mi hogyan válhatunk mások segítőivé.

Segíts te is!

Zita

 

https://justamoment.blogstar.hu/./pages/justamoment/contents/blog/29177/pics/lead_800x600.jpg
Minden ami érdekelhet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?