Hogyan spórolj?!

Szerintem nem én vagyok az egyetlen tini, aki nehezen tud spórolni,  vagyis pontosabban csak voltam, mert kitaláltam egy módszert, amivel tudok pénzt spórolni és nem is kísért az ördög, hogy inkább költsem el egy új ruhára… vagy cipőre… vagy táskára…. na de szerintem értitek, miről beszélek.

Igazából ez a „módszer” rettentően egyszerű, de mégis hatásos . A lényeg a következő:

  1.        Fogj, egy perselyt viszont figyelj arra, hogy olyan legyen, amin nincs, lyuk csak konzervnyitóval lehet kinyitni. (vagy esetleg még olyan, amit csak úgy bírsz kinyitni, hogy összetöröd). Így nem esel annyira kísértésbe.

   1.        Utána fogj egy lapot és írd fel azt a dátumot, amikor ki fogod nyitni a perselyt. Ez ráerősít, hogy előbb ne nyisd ki.

 

 

  1.        Alá pedig írd fel, hogy mire gyűjtesz. Így motiváltabb leszel.

 

  1.        Utána vágd méretre, hogy ne legyen olyan nagy.

 

 

  1.        Ragaszd rá a perselyedre. (És takard le ezt az irtó cuki mintát:’( )

 

  1.        Az utolsó pont pedig hogy rakd egy látható helyre az íróasztalodon.

 

 

Még annyit hozza, tennék, ha van egy kis felesleges pénzetek (bár ilyen tudom ritkán van) , de akkor is legalább a felét próbáljátok legalább bele rakni. Érdemes viszont egy keveset a pénztárcába is hagyni, hiszen bármi közbe jöhet, amikor szükségünk van egy kis pénzre, de anya nem add….és olyankor sokszor megfordul az ember fejébe hogy felnyitja a perselyt. DE NEM SZABAD!!  Szigorúan tartsátok be a dátumot, amit rá írtatok!! Persze először csak Legyen 1-2 hónap a korlát utána, ha bele lendültök ki fogtok bírni többet is. (Én a mostani perselyembe 7 hónapja gyűjtöm a pénzt a tervezett idő egy év)

Ennyi lett volna, remélem tudtam segíteni.

Lau

https://justamoment.blogstar.hu/./pages/justamoment/contents/blog/28835/pics/lead_800x600.jpg
DIY "csináld magad"
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?